Samokontrola u malom prstu

POZOVITE NAS ili POPUNITE FORMULAR ZA UPIT KLIKOM OVDE 

n

Pozovite +381 63 212 515

n

 ili pošaljite mejl na avakusrsonline@gmail.com

Description

Samokontrola u malom prstu


n
nSamokontrola (samopomoć) je osnovna karika u ovome nastojanju. Kod obolelih odlaže pojavu ili usporava progresiju komplikacija, a kod onih koje nisu oboleli povećava svest o zdravlju i aktivira pažnju na promene stila života, koji za rezultat imaju odlaganje ili čak i sprečavanje pojave ne samo dijabetesa već i drugih masovnih nezaraznih obolejnja.
n
nDiabetes sve više uzima zalet. Suočavamo se sa epidemijom čije razmere još uvek ne možemo sagledati. Zato bi trebalo upotrebiti sva znanja i mogućnosti kako bi se napredovanje ove epidemije zaustavilo ili makar usporilo.
n
nSamokontrola ne podrazumeva samo radnje koje se tiču samokontrole same bolesti, već zahteva puno angažovanje svakog pojedinca i njegove okoline i podstiče ih na zdrave stilove života podižući svest o zdravlju.
n

n

n


n
nU ovoj knjizi obuhvaćene su skoro sve radnje i akcije koje osoba može sama da učini za svoje zdravlje.
n
nNa početku je bilo jedno prosto pitanje s kojim se susrećemo skoro svakodnevno: Šta ćete uraditi ako vas boli zub? Uzećete neki lek protiv bolova i otići kod svog zubara.
n

A, šta ćete uraditi ako vas boli povišeni šećer u krvi?

nNažalost, velika većina neće ništa, jer povišeni šećer u krvi ne boli. Ali povišeni šećer u krvi ima svoje simptome i znake koji mogu jače ili slabije da „zvone na uzbunu“, a vaš zadatak je da ih prepoznate i adekvatno odreagujete.
n
nBaš zato ovu knjigu preporučujem svima koji boluju od šećerne bolesti, profesionalcima angažovanim u dijabetes timu, porodicama i prijateljima obolelih od šećerne bolesti, jer uz informacije koje će iz nje naučiti reagovaće BRŽE na „skokove i padove“ nivoa šećera u krvi, imaće BOLJE zdravlje i kvalitet života, SIGURNIJU budućnost i živeće DUŽE.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Samokontrola u malom prstu”