HITOZAN

POZOVITE NAS ili POPUNITE FORMULAR ZA UPIT KLIKOM OVDE 

n

Pozovite +381 61 13 56 366

n

 ili pošaljite mejl na avakusrsonline@gmail.com

Description

HITOZAN

n

H

nHITOZAN kapsule poboljšavaju imunitet, detoksikuju organizam apsorbovanjem i izlučivanjem svih štetnih materija (soli teških metala, metabolite lekova, radionukleotide i dr.). Blokiraju apsorpciju masti, smanjuju ukupan unos kalorija u organizam. Čiste krvne sudove, poboljšavaju mikrocirkulaciju tkiva i aktiviraju drenažne funkcije na nivou međućelijskog prostora i limfnog sistema. Imaju snažno antiflamatorno i antikancerogeno dejstvo.
n
nHITOZAN je prirodni proizvod koji reguliše fiziološke funkcije organizma. HITOZAN usporava proces starenja, jača imunitet, predstavlja dobro preventivno sredstvo, reguliše biološke ritmove i omogućuje brz oporavak organizma. HITOZAN je napravljen na osnovu teorije tradicionalne kineske medicine. Izrađen je od prirodnih sirovina i njegovo delovanje na organizam se ne zasniva na tome da leči neko određeno oboljenje, već da reguliše sve biološke procese i funkcije ljudskog organizma i da stvara najoptimalnije uslove za biološku ravnotežu u njemu.
n
nSastav: HITOZAN 100 % 
n
nIzrađen je  iz oklopa morskih rakova i krabe putem eliminisanja acila (jedinjenja ugljenika) koji hitinu daje čvrstinu. Prečišćeni hitin – HITOZAN predstavlja jon s pozitivnim naelektrisanjem i visokim stepenom aktivnosti, koji zavisi od stepena prečišćenosti hitina acilovanjem. HITOZAN je biološko celulozno vlakno koje je po svojim svojstvima slično ljudskom fibrinu (jedna od komponenata procesa zgrušavanja krvi).
n
nSuzbija maligna oboljenja: Inhibira toksin ćelija raka. Poznato je da posle nastanka malignog oboljenja čovek počinje brzo da gubi težinu. To se događa zbog toga što ćelije raka oslobađaju toksin čije delovanje na organizam dovodi do smanjenja elementa gvožđa u krvnoj plazmi, pa prema tome i do malokrvnosti. Posle toga u organizmu čoveka počinju da se razlažu masti  i čovek gubi apetit. HITOZAN se prvo razlaže u crevima na molekularne mikrogrupe, a zatim ga organizam usvaja, a to opet pomaže suzbijanju toksina raka. Oživljuje limfne ćelije koje su sposobne da uništavaju ćelije napadnute rakom. U ljudskom organizmu postoji mnoštvo limfnih ćelija. Njihova jedinstvenost je u tome što su one u stanju da razlikuju normalne ćelije od ćelija napadnutih rakom i da iste uništavaju. To i jeste suština imune funkcije ljudskog organizma. Oko formiranih ćelija raka dolazi do stvaranja sredine sa većom kiselošću, koja sprečava aktivnost ćelija imunog sistema da identifikuju i unište promenjene ćelije raka. HITOZAN suzbija razmnožavanje ćelija raka regulacijom pH (acido bazna-ravnoteža) u tkivima organizma prema slabo-baznoj, oko 7,35 gde je najveća aktivnost T-limfocita. Sprečava metastaziranje (kretanje) ćelija raka. Maligne ćelije se prenose putem krvnih sudova. Zidovi sudova imaju takozvane konjugacione molekule pomoću kojih se i odvija prenos ćelija raka. HITOZAN je u stanju da se čvrsto priljubi uz površinu krvnih sudova i da blokira prilepljivanje ćelija raka za krvne sudove.
n
nSmanjuje nivo holesterola:
n
nKod povišenog nivoa holesterola u organizmu on se taloži na zidovima krvnih sudova, prouzrokuje lošiju cirkulaciju i izaziva sklerozu arterija. HITOZAN može da reguliše nivo holesterola i da ga održava u normalnim granicama.
n
nSprečava apsorbovanje holesterola u organizmu. Holesterol koji u organizam dospe preko hrane, pod dejstvom enzima pretvara se u etar holesterola i zatim se u crevima usvaja. Ali, za delovanje enzima potrebni su određeni uslovi, oko holesterola mora postojati izvesna količina žučne kiseline. HITOZAN se, pošto se veže za žučnu kiselinu, izlučuje iz organizma. Na taj način oko holesterola ne ostaje dovoljna količina žučne kiseline  i enzimi više nisu u stanju da ga pretvore u etar holesterola koji se lako usvaja u crevima.
n
nSprečava usvajanje masnoća.HITOZAN predstavlja grupu pozitivnih jona koji stvaraju branu za usvajanje holesterola. Zato je, ako se uzima HITOZAN koeficijent usvajanja masti je veoma nizak. Masti se u organizmu čoveka nalaze ne samo u holesterolu, već i u krvi, u česticama proteina. Zato se kod smanjivanja nivoa masnoća u krvi sadržaj holesterola u organizmu takođe smanjuje.
n
nPomaže transformaciju holesterola. Žučna kiselina je važna komponenta soka za varenje, ona je stvorena od holesterola. Žučna kesa sadrži određenu količinu žučne kiseline. Žučna kiselina se posle učešća u procesu varenja obično usvaja u tankom crevu i vraća u žučnu kesu. Pošto HITOZAN, koji se vezuje za žučnu kiselinu, sprečava usvajanje holesterola i izlučuje ga iz organizma, da bi se žučna kiselina u žučnoj kesi zadržala na određenom nivou potrebno je u jetri izvršiti transformaciju holesterola. Na taj način nivo holesterola u krvi se sam po sebi smanjuje.
n
nSnižava krvni pritisak:
n
nSvima je poznato da kuhinjska so može biti uzrok povećanja krvnog pritiska. To se događa zbog delovanja hlora na organizam čoveka. Druga komponenta kuhinjske soli, natrijum, nema tako štetan uticaj. Radi se o tome da hlor aktivira inertni enzim (ACE) angiotenzina i transformiše ga u angiotenzin. Upravo taj proces izaziva povećanje krvnog pritiska.
n
nHITOZAN predstavlja dijetetsku celulozu sa pozitivnim jonom. On se vezuje s hlorom iz kuhinjske soli, koji predstavlja negativni jon, i zajedno s fekalijama izbacuje se iz ljudskog organizma, što sprečava povećanje krvnog pritiska.
n
nObezbeđuje prevenciju dijabetesa:
n
nKlinička ispitivanja su pokazala da je HITOZAN efikasno sredstvo za prevenciju dijabetesa. Smanjuje nivo šećera u krvi kod bolesnika s prekomernom telesnom težinom, tj. deluje kao preventivno sredstvo kod rizika nastanka šećerne bolesti.
n
nPoboljšava mikrocirkulaciju tkiva:
n
nPrvo, delujući kao “čistač krvnih sudova” i drugo, otklanjajući spazam u najsitnijim kapilarima.
n
nLeči opekotine i povrede i ubrzava proces zarastanja rana:
n
nVeštačka koža načinjene od HITOZANA i aplicirana na mesto oštećeno opekotinom, lako srasta s telom, pošto je ona po svom sastavu veoma bliska ljudskom organizmu. Nema potrebe za uklanjanjem aplicirane veštačke kože, jer ona lako srasta s ljudskim telom. HITOZAN aktivira ćelije i u velikom broju stvara kolagena tkiva, ova tkiva mogu brzo da se transformišu u kožu tanke strukture, pa zato posle zarastanja opekotine ne ostaju nikakvi ožiljci.
n
nPoboljšava funkciju jetre:
n
nRezultati istraživanja japanskih naučnika su pokazali da primena HITOZANA u slučaju poremećaja funkcija jetre daje pozitivan terapijski efekat. Povećana koncentracije holesterola i neutralnih masnoća u krvi dovodi do stvaranja „masne“ jetre i hepatitisa.
n
nStabilizuje kiselu sredinu, povećava imunitet:
n
npH ravnoteža krvi može da se drži na slabo alkalnom nivou u okviru 7,4. U drugim telesnim tečnostima pH ravnoteža se takođe nalazi u slabo alkalnom stanju – 7,35. Smatra se da telesna tečnost mora biti slabo alkalna, jer u suprotnom lako može doći do bolesti. U drugim telesnim tečnostima, osim krvi, skoro da uopšte nema hemoglobina, koji ima dejstvo da blaži. Prilikom razmene materija u tečnostima okolomišćinih ćelija u procesu kretanja materija može se pojaviti CO2. Njegova postepena akumulacija dovodi do oksidacije telesnih tečnosti, a sa oksidacijom telesnih tečnosti okolomišćinih ćelija smanjuje se imuna funkcija limfnih ćelija. Time se smanjuje i imunitet, pa organizam čoveka postaje podložniji bolestima. HITOZAN se pod dejstvom enzima i bakterija u crevima razlaže i organizam ga usvaja. Posle uzimanja HITOZANA pH ravnoteža tečnosti postaje slabo alkalna, na nivou 7,35. Samim tim dolazi do poboljšanja kisele sredine organizma, što ga čini slabo podložnim bolestima.
n
nApsorbuje i odstranjuje štetne materije iz organizma:
n
nApsorbuje i izbacuje iz organizma soli teških metala (olovo, živa, kadmijum i dr.), mineralna djubriva, hemijske pigmente, radionukleide, metabolite iz lekova i td., koji godinama mogu da se nagomilavaju u organizmu i tako ga truju i predstavljaju uzrok raznih hroničnih oboljenja. Aktivira drenažne funkcije na nivou medjućelijskog prostora i limfnog sistema.
n
nNormalizuje funkciju gastrointestinalnog trakta:
n
nPoboljšava peristaltiku, otklanja meteorizam, smanjuje apsorpciju toksina iz creva u krv, čisti resice tankog creva i obnavlja normalan proces varenja. Normalizacija funkcije creva  je obavezan uslov za otklanjanje disbakterioze.
n
nOtklanja bol u lumbalnom predelu i leđima:
n
nKineska medicina obraća posebnu pažnju na perifernu cirkulaciju. Ona je uvela pojmove kao što su „zastoj krvi“, tj. zastoj krvi i tečnosti, „vodeno trovanje“. Kod „zastoja krvi“ dolazi do usporavanja periferne razmene, telesna temperatura se snižava, čovek pri tome stalno oseća hladnoću i nelagodnost. Pošto ćelije mišića ne dobijaju dovoljnu količinu kiseonika, dolazi do pojave bolova u lumbalnom predelu i leđima. Potrebno je dilatirati najfinije arterije i povećati obim cirkulacije da bi ti bolovi uminuli.
n
nHITOZAN uspostavlja energetsku ravnotežu “Jang – Jin“ putem čišćenja energetskih kanala. Delujući na kanal želuca, debelog i tankog creva, on ih čisti od energetskih blokova u cilju obezbeđivanja slobodne cirkulacije energije. Preporučuje se u slučaju viška sindroma “Jang“ u kanalu želuca, debelog i tankog creva, pankreasa – slezine, jetre, bubrega i mokraćne bešike. Poboljšavajući energetsku razmenu organizma, on stimuliše sposobnost tkiva za regeneraciju, što omogućuje uspešnu primenu preparata kod terapije kožnih oboljenja, opekotina, povreda, kao i kod psorijaze, i raka kože. Energetska regulacija celokupnog organizma omogućava obnavljanje imuniteta, zaustavljanje starenja organa i tkiva, normalizaciju nivoa šećera u krvi i holesterola.
n
nPreporuke za primenu:
n
nPoremećaji metabolizma svih frakcija lipida. Pad imuniteta i narušene imune funkcije bilo kog porekla. Onkološka oboljenja, uključujući metastaze, hemio i radio terapiju. Akutna i hronična oboljenja. Kardiovaskularna oboljenja, uključujući aterosklerozu, infarkt i insult. Bolesti jetre, uključujući cirozu i sve vrste trovanja. Dijabetes, uključujući i Tip 1 (insult zavisni). Oboljenja sistema organa za varenje, uključujući čir na želucu i dvanaestopalačnom crevu, disbakteriozu, hronični zatvor, meteorizam. Za detoksikaciju organizma za vreme i posle akutnih respiratornih virusnih infekcija, akutnih respiratornih oboljenja i drugih zapaljenskih procesa; Osobama izloženim ekološkim zagadjenjima i štetnim zračenjima (rad za kompjuterom). Opekotine, rane i druge povrede kože. Plastična kozmetologija. U ginekologiji: kod erozije grlića materice (ektopije cilindričnog epitela) – lokalno, u obliku tampona ili vaginalnih kupki. U hirurgiji: za obradu postoperativnih šavova.
n
nDoziranje i način primene: 
n
n2 kapsule, dva puta dnevno
n
nU hirurgiji: kod opekotina, rana, obrade postoperativnih šavova pripremiti slabo kiseli rastvor (20 kapi limunovog soka u 50 ml vode), usuti sadržaj 2-4 kapsule i naneti na površinu rane. Ne treba uklanjati niti spirati ovaj rastvor sa rane. Na ranu možete staviti sadržaj HITOZANA iz kapsule u suvom obliku.
n
nU ginekologiji: rastvor HITOZANA (1 kapsula u 20-30 ml vode) koristi se kod erozije grlića materice, u vidu vaginalnih kupki ili tampona koji se stavljaju u vaginu preko noći 20-25 dana, pošto se prethodno ispere antilipidnim čajem.
n
nU kozmetologiji: losion od HITOZANA pomaže da se otkloni suvišni sloj mrtvih ćelija epitela, jača, zateže i čini kožu elastičnom. Rezultat je vidan već posle 4 upotrebe.
n
nSpravljanje losiona:
n
n- uzeti 5-7 kapsula HITOZANA bez omotača. Postepeno dodavati 50 ml vode, dobro promešati;
n
n- uzeti 3 grama limunske kiseline, postepeno dodavati 30 ml vode i dobro promešati;
n
n- pomešati rastvor HITOZANA sa rastvorom limunske kiseline – u pripremljenu smesu postepeno dodavati 20 ml vode.
n
nPripremljen losion ravnomerno naneti na kožu lica, vrata, gornje trećine grudnog koša i ostaviti 10-15 minuta, ponavljati tri dana. Od četvrtog dana treba nanositi losion na kožu svaka 2 sata. Ispirati tekućom vodom, bez trljanja. Zatim nežnim pokretima naneti kremu.
n
nPakovanje: 60 kapsula, po 400 mg
n
nNAPOMENA:
n
nNe uzimati istovremeno sa drugim BAD ili lekovima, jer to može da spreči njihovo usvajanje. Interval između uzimanja HITOZANA i drugih BAD ili lekova treba da bude najmanje dva sata.
n
nZa dodatne informacije o ovom proizvodu, kao i o načinu njegovog poručivanja popunite sledeću formu:
n
n
n

Sve proizvode sa sajta www.Avakus.Rs možete dobiti na kućnu adresu za Srbiju a za Beograd kako se dogovorimo.

n

Proizvode isporučujemo u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj, Hrvatska, Makedoniji, Sloveniji i dr.

n

Proizvode  sa sajta www.Avakus.Rs možete kupiti samo od distributera kompanije.
nPozovite već danas +381 61 13 56 366


n

n

I

n

TOZAN

n

HITOZAN

n

I

n

HITOZAN

n

TOZAN

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “HITOZAN”