HAIR, SKIN and NAIL SHINING CAPSULE

POZOVITE NAS ili POPUNITE FORMULAR ZA UPIT KLIKOM OVDE 

n

Pozovite +381 61 13 56 366

n

 ili pošaljite mejl na avakusrsonline@gmail.com

Description

HAIR, SKIN and NAIL SHINING CAPSULE – Hranljive kapsule za kosu, kožu i nokte


n
nHAIR, SKIN and NAIL SHINING CAPSULE sadrže obilje vitamina, mikroelemenata i mineralnih materija i specijalni dodatak PABA (jedna vrsta koenzima). Ova kompleksna formula  može potpuno da dopuni dnevne potrebe u ishrani organizma. U medjuvremenu, koža postaje blistava i elastična, kosa sjajna, mekana i glatka, a nokti čvrsti.
n
nSastav:
n
nVitamin D, Vitamini B1, B2, B3, B6, B12, Vitamin H, Kalcijum, Magnezijum, Cink, Silikon, Kolagen, PABA
n
nVitamini 
n
nVitamini su sastavni deo enzima. Oni nam daju snagu i regulišu metabolizam. Borci su protiv umora i mnogih bolesti i brinu se za naše zdravlje i vitalnost. Količina vitamina koje unosimo u organizam vrlo je mala, ali nedostatak samo jednog od vitamina dovoljno je da ugrozi čitavo telo. Vitamini se dele na: topive u vodi i topive u mastima. Vitamine topive u vodi telo ne može skladištiti jer se izlučuju mokraćom i znojem pa ih moramo svakodnevno uzimati hranom. To su vitamini: B1, B3, B2, B5, B6, B12, FOLNA KISELINA, H i C.
n
nMinerali 
n
nMinerali su anorganske tvari od kojih je sačinjeno 4-5% ljudskog organizma. Nalazimo ih u našem tkivu i telesnoj tečnosti, u kostima, mozgu, krvi, enzimima, hormonima i hemoglobinu. Minerali se svakodnevno gube iz organizma znojenjem i probavom pa ih je potrebno svakodnevno nadoknaditi jer ih naš organizam ne može sintetisati. Njihov manjak dolazi zbog loše ishrane, stresa i povećanih fizičkih napora. Nedostatak samo jednog minerala može imati za posledicu poremećaj neke od funkcija u organizmu u kojem taj mineral sudeluje i može dođi do neuravnoteženosti između minerala koji su međusobno povezani.
n
nVitamin D
n
nSunčani vitamin gradi kosti: Pod vitaminom D spada ceo skup sličnih tvari (ukupno 7), koje, kad se izlože ultraljubičastim zracima postaju aktivne. Zato je vitamin D, tj. kalciferol s pravom nazvan “sunčani vitamin”. On je ujedno jedini vitamin kojeg telo samo proizvodi. Dva najvažnija oblika vitamina u telu su ergokalciferol ili vitamin D2, te kolekalciferol ili vitamin D3. Provitamin za D2, ergosterin, nalazi se u gljivama (u malim količinama) i kokošjim jajima, a vitamin D3 u velikim se količinama nalazi u ribljim uljima. D vitamin spada u vitamine topive u mastima i u prirodi ga je teško pronaći. S druge strane, njegovih provitamina, koji nastaju zahvaljujući sunčanoj svjetlosti, ima u relativno mnogo živih namirnica.
n
nNeophodan je za: Zbog D vitamina imamo čvrste kosti. On je, naime, odgovoran za taloženje kalcijuma i fosfora u kostima i zubima, a oni se apsorbuju iz creva upravo pomoću D vitamina. Dakle, on štiti kosti od gubitka minerala. Kako je nervima takođe potrebam kalcijum, vezan je i za njih. Osim toga, utiče na energetsku razmenu tvari i po potrebi u mišićima može stvarati više fosfata, čemu sportisti zahvaljuju svoju formu. Dodatak D vitamina potreban je dojenčadi kako bi se sprečio rahitis, ali samo uz nadzor lekara!
n
nNedostatak: Prvi znaci mogu biti slabost u mišićima, grčevi i velika sklonost upalama. U težim slučajevima prve stradaju kosti. Klasične bolesti su osteoporoza kod odraslih i rahitis kod dece. Rahitis za posledicu ima O i X noge, iskrivljenje kralježnice, deformacije čeljusti i lobanje i krive zube. Od osteoporoze obolevaju pre svega žene u menopauzi.
n
nVitamin B1 
n
nJača nerve, daje snagu: Neki ga poznaju i pod imenima tiamin te aneurin. Vitamin B1 je važan za prenos nervnih podražaja na mišiće, pa na taj način brine za našu pokretljivost.
n
nNeophodan je za:Vitamin B1 je važan za nerve i energiju, jer kao koenzim učestvuje u razgradnji ugljikohidrata u nervima i mišićima. Uključen je u većinu procesa dobijanja energije iz ugljikohidrata u našem telu. Važan je i za stvaranje energije naših malih sivih stanica, jer i mozak radi “na šećer”. Bez vitamina B1 nervni sistem se ne bi mogao obnoviti nakon velikih napora. Osim toga, potpomaže bolji rad srca, creva i kosti. Teško je naći osobu kojoj ne trebaju dodatne količine B1. Proizvodi od belog brašna, bela, oljuštena riža (u ljuski ima vitamina B1), previše šećera i još više slatkiša – doveli su do toga da siromašnih vitaminom B1 ima posvuda. Ako pritom još i često zavirite u čašicu, još ste u većoj opasnosti. Potencijalne kandidatkinje za pomanjakanje vitamina su i trudnice i dojilje.
n
nNedostatak: Pojavljuje se razdražljivost, teškoće s koncentracijom i razmišljanjem, gubitak apetita, nesanica te probavne smetnje. U teškim slučajevima dolazi do premećaja srčanog ritma, bolesti arterija srca, upale nerava, bolova i slabljenja mišića i bolova u kostima. Moguće su i otekline (edemi), često se pojavljuju teskoba i depresija.
n
nVitamin B2 
n
nŽuta energija iz mleka: Zovemo ga i riboflavin. Pripada skupini flavina, žutih pigmenata koji, zavisno o njihovoj količini, hrani daju žutu do narančaste boje. Zato mleko nije belo, već ima primese žutog, a to znači da je bogato vitaminom B2.
n
nNeophodan je za: Kao ni druge B vitamine, naše ga telo ne sprema u zalihu pa ga moramo redovno unositi hranom. To nije problem jer ga mnogo ima u mleku i mlečnim proizvodima. B2 učestvuje u svim procesima razgradnje ugljikohidrata, masnoća, blančevina, tj. stvaranja energije. Ukratko, telu daje snagu. Utiče na rast, pa je izuzetno važan za dojenčad i decu. Napokon, riboflavin je neizostavan u izgradnji crvene boje krvi. Kako ga mnogo ima u očima, naučnici pretpostavljaju da ima značajan uticaj na vid. Nedostatkom vitamina B2 najčešće su pogođene mlade žene i starije osobe i pušači. Veću potrebu za njim imaju žene koje uzimaju antibaby pilule, trudnice i dojilje, oni koji izbjegavaju crveno meso i mlečne proizvode, pacijenti na dijeti kod čira na želucu ili oboleli od šećerne bolesti. Naravno, i svi koji stresno žive.
n
nNedostatak: Umor i bezvoljnost, nadražena sluznica, osetljiva koža i nervni poremećaji. Veliko pomanjkanje riboflavina je retko, a tada prvo reaguje koža: npr. uglovi usana postaju raspucali, a usne ljuskave. Znakovi pomanjkanja su i upale sluznice usta i jezika, kao i prekomerno ljuskanje i zadebljanje kože, lomljivi nokti, a moguća je degeneracija nervnog tkiva i slabokrvnost. Deca kojoj nedostaje vitamina B2 često imaju teškoće u razvoju.
n
nVitamin B3 – Niacin  
n
nGraditelj svake stanice: Niacin, vitamin B3, nikotinska kiselina ili njezin amid (nikotinamid, niacinamid, vitamin PP), također su vitamini B grupe. Amid nikotinske kiseline nalazi se u svakoj pojedinoj stanici ljudskog tela, a pohranjen je u jetri. Telo ga može i samo stvoriti iz esencijalne aminokiseline triptofana (što funkcioniše samo ako smo dobro opskrbljeni vitaminima B1, B2 i B6).
n
nNeophodan je za: Niacin je zadužen za izgradnju stanica u pravo vreme na pravom mjestu. Između ostalog, on brine za pravilan rad naših sivih stanica. Sastavni je deo koenzima koji prenose vodonik te podstiču razmenu tvari, dakle izgradnju i razgradnju ugljikohidrata, masnih kiselina i aminokiselina (belančevina). Njegova je specijalnost (zajedno s vitaminom B2) stvaranje i usmeravanje energije, a naročito je važan za normalnu funkciju nervnog sistema i mozga. Kožu “neguje” stvaranjem kolagena, regulacijom uticaja štenih UV zraka i sudelovanjem u stvaranju pigmenta. Koristi se i u terapiji bolesnika sa značajno povišenim masnoćama u krvi koji ne reaguju na dijetu, ni na smanjenje težine. U novije vreme, koristi se za lečenje akni i šećerne bolesti tipa 1. S nedovoljnim količinama vitamina B3 “ratuju” osobe koje jedu hranu siromašnu belančevinama, hronični alkoholičari i oni kojima nedostaje više vitamina iz B grupe.
n
nNedostatak: Do nedostatka nijacina dolazi vrlo retko. Prvi znaci nedostatka mogu biti gubitak apetita, mršavljenje i vrtoglavica, a kasnije jezik postaje vrlo crven, natečen i bolan i izbija teški dermatitis. Moguće su promene na sluznici želuca i crieva što dovodi do probavnih smetnji. U vrlo teškim slučajevima, nastupaju depresije i teška psihička oboljenja.
n
nVitamin B6 
n
nDa mali postanu veliki: Postoje tri oblika vitamina B6: piridoksin, piridoksal i piridoksamin. Njegov fiziološki aktivni oblik je piridoksal-fosfat, koji, kao koenzim, sudeluje u metaboličkim procesima aminokiselina i ima važnu ulogu u sintezi belančevina.
n
nNeophodan je za: To je vitamin rasta i trudnoće: odgovoran je za deobu stanica, bez koje se telo ne bi moglo razvijati. Naročito je važan za decu i mlade. Daje potporu našem imunom i nervnom sistemu. Jedna od najvažnijih tvari u prenosu impulsa nerava, dopamin, nastaje pomoću vitamina B6. Zato on ima značajnu ulogu u našem duševnom stanju i radu mozga. Ženama pomaže pri ublažavanju PMS-a. Neki vitamini počinju delovati tek nakon susreta s piridoksinom, kao “crveni” vitamin B12. Osim toga, B6 pomaže pri pretvorbi triptofana (jedne od esencijalnih aminokiselina) u vitamin niacin, a sudeluje i u izgradnji nekoliko hormona. Pazite li na zdravu ishranu, ne morate se brinuti. U većim je količinama potreban trudnicama koje se zbog njegovog nedostatka često žale na edeme i mučninu.
n
nNedostatak: Prvi znaci su gubitak apetita i crevne tegobe, promene na koži, umor i potištenost. U teškim slučajevima i mišična atrofija, tegobe s jetrom, problemi u razvoju i poremećaji nervnog sistema. Akutni manjak vitamina B6 može se pojaviti pri uzimanju nekih lijekova.
n
nVitamin B12 
n
nVitalnost je zagarantovana: Hemijski naziv vitamina B12 je kobalamin. Mnogi ga znaju kao i crveni vjtar ili cijanokobolamin, jer B12 je jedna od retkih prirodnih tvari koja sadrži kobalt. Ima različite metaboličke funkcije, neophodan je za normalan rast i ishranu svih stanica, za obnavljanje epitelnih stanica i za dobru krv. Ono po čemu se B12 razlikuje od svih drugih vitamina jest da ga proizvode isključivo mikroorganizmi (dakle, ne biljke i životinje). Kobalamin je “mesni” vitamin, pa je problem za vegetarijance.
n
nNeophodan je za: Kao koenzim, B12 obnavlja mnoge zadatke, ponajpre na području razmene tvari (metabolizma). Usprkos tome, tačni način njegova dlovanja još nije posve razjašnjen. Sigurno je da aktivira folnu kiselinu, pa je tako odgovoran za izgradnju novih crvenih krvnih zrnaca. Osim toga, sudeluje u reakcijama koje nastaju prilikom razgradnje aminokiselina i nekih masnih kiselina i u deobi stanica, pa je vrlo važan za decu. Kao koenzim igra važnu ulogu u prenošenju naslednih (genetskih) informacija.
n
nNedostatak: Vitamin B12 retko nedostaje u telu, a uglavnom taj problem imaju vegetarijanci koji ne jedu ni jaja ni mlečne proizvode (vegani). Dođe li do nedostatka, tegobe su vrlo neugodne: bledoća, bele usne, žute sluznice, pečenje jezika, želudačne i crevne tegobe, ukočenost udova, teškoće s pamćenjem, depresija i druge psihičke bolesti. Kod trudnica se povećava opasnost od pobačaja. Čak može doći do poremećaja sinteze mijelina (degenerativne promjene u mozgu, leđnoj moždini i perifernom nervnom sistemu), a to može dovesti do trajnog oštećenja nervnog sistema. Njegov nedostatak može uzrokovati pernicioznu anemiju, zbog koje se osoba doživotno mora lečiti vitaminom B12.
n
nVitamin H – Biotin 
n
nČarobna tvar za kožu i kosu: Biotin često nazivamo i koenzimom R ili vitaminom H. To je čarobna tvar koja rešava sve naše probleme s kosom, a znatno ulepšava i kožu. Bez njega izgledali bismo mnogo stariji. Hemijski naziv mu je d-biotin. Ta se, u vodi topiva tvar, nalazi u svakoj telesnoj stanici, a zbog njegovih su ga svojstava naučnici svrstali u grupu B vitamina. Biotin u organizam može doći na dva načina: ishranom i proizvodnjom u telu pomoću crevnih bakterija.
n
nNeophodan je za: Biotin sudeluje u svim reakcijama u kojima se prerađuju masnoće i ugljikohidrati. Osim toga, samo uz pomoć biotina u nervnom sistemu može nastati važna tvar – acetilkolin. On je odgovoran za prenos nadražaja kroz nerve, pa njegov nedostatak rezultira lošom funkcijom nerava. No, najvažnije svojstvo biotina je da čuva zdravlje noktiju, kože i kose. Ne zna se koliko je tačno biotina čoveku potrebno, pa tako ni ko bi mogao biti ugrožen njegovim nedostatkom. No pretpostavlja se da ga više trebaju osobe s crevnim tegobama, oni koji dugo piju antibiotike i osobe koje idu na dijalizu. Dojenčad i deca ga dobijaju za lečenje nekih teških kožnih bolesti (npr. seboroičnog dermatitisa). Lečenje biotinom pomaže kod dijabetičke neuropatije, degenerativne nervne bolesti uzrokovane povišenim nivoom šećera u krvi.
n
nNedostatak: Bolesno stanje izazvano njegovim manjkom pojavljuje se izuzetno retko. Prvi mogući znaci nedostatka mogu biti gubitak apetita i mučnina. Može izbiti ihtioza (bolest ljuskanja) i smanjti se broj crvenih krvnih zrnaca. Kod dce može nastati seboroični dermatitis. Zbog nedostatka može nastati i atrofična upala jezika i depresija. Nedostatak se može pojaviti i kod osoba koje su na dugotrajnoj terapiji antibioticimam ili su duže vreme na infuziji. Simptomi su ekcemi na licu i telu, gubitak apetita i mučnina, iscrpljenost, loš metabolizam masnoća, bolovi u mišićima i grčevi u nogama.
n
nKalcijum 
n
nZa zdrave zube i kosti: Njegovo iskorištavanje potpomažu vitamini A, C, D i F, gvoždje, magnezijum i fosfor, a otežavaju manjak hlorovodične kiseline, stres, diuretici i veliki unos masne hrane. Pogrešno je mišljenje da kalcijuma uzrokuje ovapnjenje arterija – baš je obratno, jer telo manjak kalcijuma nadomešta iz kosti a taj se kalcijum ne taloži na stenke krvnih žila. Potrebne količine kalcijuma dobijamo pravilnom ishranom. Posebno ga ima u mleku i mlečnim proizvodima, u ribi (sardine), zatim u soji, kikirikiju, čokoladi i lisnatom zelenom povrću. Primamo ga i pijući “tvrdu” vodu. Na preuzimanje kalcijuma iz crijeva možemo uticati vitaminom D.
n
nNeophodan je za: Soli kalcijuma kao koenzimi ucestvuju u regulaciji mnogih najvaznijih funkcija u organizmu: * Učestvuju u procesu spajanja i vezivanja ćelija, utiču na gustinu medjućelijske tečnosti, što se odražava na funkcionalnu aktivnost ćelija, * s obzirom da predstavljaju strukturni element ćelijskih membrana, doprinose da hranljive supstance dospeju u ćeliju, * učestvuju u regulaciji rada preko 300 fermenata, * neophodan je za kontrakciju i relaksaciju (opuštanje) mišića, uključujući i srčani mišić, * utiču na sekreciju insulina, * imaju antihistaminska svojstva kod alergijskih stanja, * neophodan je za normalno zgrušavanje krvi,
n
n* ima važnu ulogu u prenosu nervnih impulsa (insuficijencija kalcijuma dovodi do povećane osetljivosti),
n
n* doprinosi oplodjavanju, tako sto spermatozoidi imaju s prednje strane tvorevinu od kalcijuma u vidu strelice kojom probijaju omotač jajne ćelije, * doprinosi podmladjivanju organizma, dajući koži elastičnost, kosi sjaj i čvrstinu noktima,
n
n* predstavlja materijal za izgradnju kompletnog sistema vezivnog tkiva organizma koja podrazumeva mišiće, fascije, tetive, kožu i kosti, * povećava imunitet, pomerajući pH organizma u baznu sredinu.
n
nNedostatak: Kada se kalcijum u organizam ne unosi duži period, onda ga može zameniti stroncijum, jer su njihove molekularne strukture slične. Štaviše, molekularna rešetka je veća kod stroncijuma nego kod kalcijuma. Otud dolazi do promene u kostima i zglobovima – “izrasline’, “iskrivljenja’, “sabijanje”, “čvoruge” i td.
n
nMagnezijum 
n
nAntistresni telohranitelj: Magnezijum je među mineralima drugi po važnosti za čoveka. Ljudsko telo sadrži 25 do 30 grama magnezijuma (dve trećine u kostima, manje od trećine u srcu, jetri i mišićima, a ostatak u telesnim tečnostima). Potreban je za formiranje kostiju, belančevina i masnih kiselina i pri umnožavanju stanica. Neophodan je za metabolizam kalcijuma i vitamina C, kao i fosfora, natrijuma i kalijuma, aktivira vitamine B grupe. Sudeluje u mnogim procesima izmene tvari, pri zgrušavanju krvi, odbrani tela, smanjuje sadržaj holesterola u krvi, potpomaže pretvaranje šećera u krvi u energiju, delotvoran je u funkcioniranju mišićnog i nervnog sistema…Magnezijum, naime, ima višestruku ulogu u provođenju nadražaja u nervnom sistemu i u psihičkim aktivnostima, pa pomaže u prevladavanju svakodnevnih duševnih uzbuđenja. Zato ga zovemo i “antistresni” mineral. Preporučuje se da ljudi ugroženi stresovima i srčanim udarom uzimaju više magnezija jer imaju povećanu potrebu za tim mineralom. Najbolji izvori su smokve, limun, orašasti plodovi (orah, badem), soja, integralna riža, kukuruz, tamnozeleno lisnato povrće.
n
nNedostatak: Manjak magnezijuma učestala je pojava. Simptomi pomanjkanja su grčevi u mišićima, aritmije, depresija, osećaj iscrpljenosti, otežana koncentracija. Ako je manjak magnezijuma dugotrajan, dolazi do ubrzanog starenja, opadanja kose, perutanja kože, atrofije potpornih tkiva.
n
nCink 
n
nŠtit od zimskih bolesti: Često ste prehlađeni? Svake godine obolite od gripa? Cink stvara čuda – jača imunitet i preprema vas da odolite najezdi zimskih bolesti! Cink igra odlučujuću ulogu u našem obrambenom sistemu – daje nam snagu i polet. Ovaj čudesni mineral sudeluje u izgradnji belih krvnih zrnaca, tj. antitela koja nas štite od uzročnika bolesti i suzbijaju otrovne tvari. Osim što jača imuni sistem, cink usmerava i nadgleda delotvornost proticanja hranjivih tvari u organizmu. Važan je za sintezu belančevina, potpomaže stvaranje insulina, reguliše sposobnost stezanja mišića, važan je za razvoj svih reproduktivnih organa. Cink je posredno zaslužan za lepu kožu, gustu kosu i čvrste nokte. Takođe, ublažava neurodermitis i herpes, pomaže pri bolnim menstruacijama i potpomaže plodnost. Uza sve to, iz tela izbacuje i teške metale, poput amalgama. Deca i mladi trebaju ga manje od odraslih, a sportisti više od lenština jer se znojenjem izlučuje. Bolesnicima je potreban više nego zdravima, uzrujanima više nego smirenima. I trudnice i dojilje imaju nešto veću potrebu za tim mineralom, jer bi nedostatak cinka kod deteta mogao dovesti do problema u rastu i razvoju. Cink iz životinjskih proizvoda, bogatih belančevinama, iskorišćava se bolje nego cink iz biljnih namirnica. Zato vegetarijanci pate do pomanjkanja ovog materijala, a to se događa i sportistima, dijabetičarima i obolelima od neurodermatita. Najbolji izvori su goveđi but, jaja, crni hleb i integralne žitarice.
n
nNedostatak: Među najvažnije simptome spadaju podložnost upalama, zastoj u rastu i smanjena sposobnost učenja kod dece, problemi s rastom i ispadanje kose. Neplodnost, hladne ruke i noge, oslabljeni miris i ukus, bele mrlje na noktima, gubitak apetita, dermatitis, povećana jetra i slezena, slabo zarastanje rana i izmenjena osetljivost na ukus i miris.
n
nPABA 
n
nŠtit za sunčeve zrake: Paraaminobenzojeva kiselina, odnosno PABA, nema status vitamina, ali u prirodi uvek dolazi zajedno s vitaminima B grupe. Neophodna je za sintezu folne kiseline u probavnom sistemu. Upija sunčeve zrake, tj. štiti od njegovog zračenja pa je sastavni deo mnogih sredstava za sunčanje. Većinu dnevnih potreba zadovoljavamo namirnicama. Najviše je ima u jetri, pivskom kvascu, smeđoj riži, mekinjama i pšeničnim klicama.
n
nDeo molekule folne kiseline: učestvuje kao koenzim u razlaganju i utilizaciji proteina; učestvuje u procesu formiranja eritrocita; intestinalni mikroorganizmi mogu da sintetišu PABA, a PABA pomaže mikroorganizmima u tankom crevu čoveka da sintetišu folnu kiselinu; predstavlja faktor rasta za izvesne mikroorganizme; spada u grupu promotera rasta; pruža najbolju zaštitu od UV zračenja i to UVB (izazivaju opekotine), a propušta UVA zrake. Alkoholni rastvor pokazuje čvrstoću, jer sposobnost zaštitnog filma na koži ostaje i posle dužeg fizičkog napora, znojenja i plivanja; pomaže apsorpciju B5; prokain (supstanca H3) je derivat PABA; antagonist je bakteriostatskom dejstvu lekova na bazi sulfonamida i PAS (para- aminosalicilna kiselina; tuberkulostatik). Kontraindikovana je primena PABA- e i kod lečenja methotreksatom; apsorpciju pomažu: vitamini B- kompleks, B11 i C, a apsorpciju odmažu: kafa, alkohol i sulfonamide.
n
nDoziranje i način primene: 
n
n2 kapsule jednom dnevno, pola sata posle doručka
n
nPakovanje: 60 kapsula, po 500 mg
n
nZa dodatne informacije o ovom proizvodu, kao i o načinu njegovog poručivanja popunite sledeću formu:
n
n
n

Sve proizvode sa sajta www.Avakus.Rs možete dobiti na kućnu adresu za Srbiju a za Beograd kako se dogovorimo.

n

Proizvode isporučujemo u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj, Hrvatska, Makedoniji, Sloveniji i dr.

n

Proizvode  sa sajta www.Avakus.Rs možete kupiti samo od distributera kompanije.
nPozovite već danas +381 61 13 56 366

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “HAIR, SKIN and NAIL SHINING CAPSULE”